Welcome to mybenz | mysatisfaction !, Register here.. | Home | Directory | Events | Forum | Buy and Sell | Contact Us | Planet Mybenz  
Recent Forum Topics
Topic Replies/
Views
Last Post
Revive MYBENZ 3/345 2020/8/3 21:31 Golfer
Hello guys 1/1599 2020/7/29 15:01 sjchoo
C250 Aircond leak 6/475 2020/7/29 14:52 sjchoo
RECOMMENDED ATF BRAND/GRADE FOR E200 W211 1/345 2020/7/29 7:56 buckrey
WHO R YOU? 335/56664 2020/7/17 0:30 kingpin
GET TO KNOW : Our States Penghulu!! 86/23465 2020/7/7 12:12 Golfer
TT session 2020 in Penang 4/3239 2020/6/19 23:01 Golfer
W124 E280 MP PArts and Maintenance 2/1448 2020/6/13 8:28 raz
updated tire price list 217/107252 2020/6/13 8:22 raz
Mercedes Mechanics, AC Man, Wireman, Tireshop 21/11265 2020/5/20 12:32 timyap
1989 W124 300CE stalling while slowing down 2/3328 2020/5/20 12:16 timyap
W212 E-Classe Owners 76/19097 2020/4/9 22:17 dushendra
W220 S280 facelift 0/1334 2020/4/9 22:10 dushendra
W245 B170 Transmission Visit Workshop error 0/2103 2020/4/1 21:42 Brother
Repair Lamella Sunroof W245 B170 0/1170 2020/4/1 19:44 Brother
TT Session in Penang 2018 12/4755 2020/2/28 23:06 Golfer
Banner Battery 2/3211 2020/2/28 23:04 Golfer
Black stain on saddle brown nappa seats 0/1823 2020/1/30 21:54 Rey
Merry Christmas 0/2439 2019/12/24 22:45 Golfer
Dynamic shock absorbers replacement 3/2999 2019/12/6 15:31 126208W
Flipkey replacement needed 0/1362 2019/11/17 0:34 alvin488
How to activate Navi in W204 0/1330 2019/11/14 16:42 MaN_MoRiNi
W211 aircond wshop 1/1723 2019/11/5 19:16 JavaKajang
w210 SERVICE CENTER(CHEAP AND BEST) 1/1711 2019/9/22 16:53 han
SRS LIGHT ON - 124 0/2436 2019/9/10 16:05 skcsec
W210 half cut Front Bumper 0/1686 2019/9/5 17:30 dudelouv
W202 C220 1996 auto 0/2370 2019/8/24 21:02 aridz1
W212 windscreen replacement in JB 3/3115 2019/8/21 13:23 alexl
C200 W204 2011 Facelift - A personal review 260/48725 2019/8/14 5:50 enkil
190E 2.6 (Manual) 0/3519 2019/7/4 12:08 cossie_mozzie
Genuine Mercedes Benz E280 Masterpiece W124 (SOLD) 0/4198 2019/6/17 17:04 cossie_mozzie
Ideal engine transplant for 190E 2/3298 2019/6/14 9:56 cossie_mozzie
car idle and stall 5/2481 2019/6/11 22:48 Golfer
vibration on rev 1/3258 2019/5/15 21:00 Gan
Anyone knows what this button is? 3/4351 2019/5/15 18:42 Plinker
REPAIR MILEAGE METER - 124 MODEL 6/3598 2019/5/7 17:43 Plinker
Two Doors with or without tops Mercedes Members 214/44768 2019/4/11 14:55 126208W
Auxiliary fan brand recommendation 1/3429 2019/4/7 0:16 shiningstar
E300 HYBRID ( Blue tech) Diesel 0/3427 2019/3/26 22:44 SERVICOM
Groovy Sunshade Bulk Purchase 15/9884 2019/3/18 1:17 techjack
Madeline 19/6407 2019/3/4 12:17 deezed
Kipas laju sedangkan temperature 80-95 0/3133 2019/2/26 15:54 adhary
Subwoofer W212 3/5724 2019/2/2 23:44 Mabel
Good Night... 165/27742 2019/1/12 0:51 Mabel
W211 Members 197/49291 2019/1/12 0:47 Mabel
Battery drain 3/4588 2019/1/12 0:46 Mabel
Rusty water 5/7125 2019/1/12 0:45 Mabel
W124 E220 Japan model engine misfirng and stalling 3/4748 2018/12/21 21:41 Mabel
What are the different classes in Mercedes Benz? 2/5469 2018/11/30 21:51 Mabel
GEAR BOX - W220 S280YEAR 2000 2/4619 2018/11/30 21:41 Mabel
Login
Username:

Password:


Lost Password?

Register now!
Refine Search
Main Menu
Quick Access
Who's Online
51 user(s) are online (49 user(s) are browsing Forum)

Members: 0
Guests: 51

more...
Location and Benz Model
Please add your location and benz model by clicking on your "edit account" link . That way it will help other members to help you identifying your benz related problem or probably help locating nearest workshop for you .
Members vs Models
Vintage | A-Class | W123 | W124 | W126 | W140 | W201 | W202 | W203 | W210 | W211 | W220 | 
B-Class | M-Class | W204 | W221 | W212 | 2-Doors | R107 | R129 | R170 | R171 | R230
mybenz | mysatisfaction Forum Index
   Events & Gatherings or Teh Tarik Session
     One Day Programme: CONVOY TO TEMERLOH
Register To Post

Threaded | Newest First Previous Topic | Next Topic | Bottom
Poster Thread
sham
Posted on: 2014/8/25 20:55
Chief Designer
Joined: 2005/8/29
From: Bdr Tun Razak, Cheras
Posts: 7933
Benz Model: (1995) W202 C200
Message:
One Day Programme: CONVOY TO TEMERLOH
MYBENZ One Day Convoy
Convoy Destination: Temerloh
Date : 6 September 2014
Meeting Point: PETRONAS (before Bentong Toll)
Convoy Time: 10AM

Dear Benzers,
Jemputan kepada semua benzers yang berkelapangan pada tarikh dan masa seperti di atas untuk turut serta menyertai "one day convoy" ke Temerloh.

Ini adalah acara santai dan anda BOLEH membawa famili anda bersama.

Dress Code : Kepada benzers yang masih mempunyai baju Mybenz digalakkan agar memakainya. Kepada yang belum ada baju yg berkait dengan Mercedes pun kita terima dan kepada yang tak ada langsung anda dkehendaki memakai baju batik....hehehee....(just joking)....any baju will do lah...no prob.

Acara:
1- Kita akan berkumpul di Petronas sebelum Toll Bentung. sebaiknya sampai jam 9.30am agar kita boleh sarapan ringan dahulu.

2. Taklimat ringkas sebelum start convoy..
Jam 10am kita akan bertolak dari Petronas hingga ke toll Temerloh.

3. Dari toll Temerloh kita akan ke kedai makan Ikan Patin.. (kedai makan mengadap Sg Temerloh). Kepada yang tak makan ikan patin jangan risau...ada juga makanan lain kat situ....

4. Lepas makan kita discuss apa plan selanjutnya spt makan durian or lepak santai (need input dari org Temerloh) sebelum kita convoy balik ke KL

SO, please add your name here (please copy and paste):

1. Sham Shamani
2. Wan Ahmad
3.
4.
5
6.

Thank you and see you soon!


----------------
Membership ID: 165
www.shamani.com.my

damhanaw
Posted on: 2014/8/26 10:57
Penghulu
Joined: 2009/9/2
From: Setapak Kuala Lumpur
Posts: 696
Benz Model: 230e (a)
Message:
Re: One Day Programme: CONVOY TO TEMERLOH
One Day Programme: CONVOY TO TEMERLOH
MYBENZ One Day Convoy
Convoy Destination: Temerloh
Date : 6 September 2014
Meeting Point: PETRONAS (before Bentong Toll)
Convoy Time: 10AM

Dear Benzers,
Jemputan kepada semua benzers yang berkelapangan pada tarikh dan masa seperti di atas untuk turut serta menyertai "one day convoy" ke Temerloh.

Ini adalah acara santai dan anda BOLEH membawa famili anda bersama.

Dress Code : Kepada benzers yang masih mempunyai baju Mybenz digalakkan agar memakainya. Kepada yang belum ada baju yg berkait dengan Mercedes pun kita terima dan kepada yang tak ada langsung anda dkehendaki memakai baju batik....hehehee....(just joking)....any baju will do lah...no prob.

Acara:
1- Kita akan berkumpul di Petronas sebelum Toll Bentung. sebaiknya sampai jam 9.30am agar kita boleh sarapan ringan dahulu.

2. Taklimat ringkas sebelum start convoy..
Jam 10am kita akan bertolak dari Petronas hingga ke toll Temerloh.

3. Dari toll Temerloh kita akan ke kedai makan Ikan Patin.. (kedai makan mengadap Sg Temerloh). Kepada yang tak makan ikan patin jangan risau...ada juga makanan lain kat situ....

4. Lepas makan kita discuss apa plan selanjutnya spt makan durian or lepak santai (need input dari org Temerloh) sebelum kita convoy balik ke KL

SO, please add your name here (please copy and paste):

1. Sham Shamani
2. Wan Ahmad @ damhanaw @ tok wan
3.
4.
5
6.

Thank you and see you soon!

----------------
Membership ID: 165
www.shamani.com.my


----------------
Wan Ahmad Wan Chik :lol
WhatApps 01111845439
4873


WDB1240232B684779

raz
Posted on: 2014/8/26 13:16
Certified Benzitos
Joined: 2007/9/20
From: Royal Town Pahang.
Posts: 910
Benz Model: W124 E280
Message:
Re: One Day Programme: CONVOY TO TEMERLOH
Quote:

sham wrote:

...........
Acara:
1- Kita akan berkumpul di Petronas sebelum Toll Bentung. sebaiknya sampai jam 9.30am agar kita boleh sarapan ringan dahulu.



Eja 'Bentung' tu bior betol sket....kikikikiki

Anyways, have a nice journey guys


----------------
..........
2174

badrulh
Posted on: 2014/8/26 21:07
Penghulu
Joined: 2009/11/3
From: SEBERANG TAKIR KUALA TERENGGANU
Posts: 2175
Benz Model: W124 260E
Message:
Re: One Day Programme: CONVOY TO TEMERLOH
Quote:

raz wrote:
Quote:

Eja 'Bentung' tu bior betol sket....kikikikiki

Anyways, have a nice journey guys

Tu dia...org Kuantan dah bersuara..jom la join..tak kan wish kat kita org jer..
ps:kira aku sekali..nak join ni.


----------------
make peace not war
membership number:five 1 five 1

jeob
Posted on: 2014/8/27 12:28
Home away from home
Joined: 2008/5/25
From: GreenLane,Penang
Posts: 248
Benz Model: W123.230E
Message:
Re: One Day Programme: CONVOY TO TEMERLOH
enjoy yourself everyone


----------------

Regards,Jim

shamburke
Posted on: 2014/8/27 16:56
Promo Masta
Joined: 2011/4/27
From: USJ
Posts: 1091
Benz Model: W201, W210
Message:
Re: One Day Programme: CONVOY TO TEMERLOH
sorry...

got a wedding in temasek...


----------------

damhanaw
Posted on: 2014/8/28 10:36
Penghulu
Joined: 2009/9/2
From: Setapak Kuala Lumpur
Posts: 696
Benz Model: 230e (a)
Message:
Re: One Day Programme: CONVOY TO TEMERLOH
Quote:

sham wrote:
MYBENZ One Day Convoy
Convoy Destination: Temerloh
Date : 6 September 2014
Meeting Point: PETRONAS (before Bentong Toll)
Convoy Time: 10AM

Dear Benzers,
Jemputan kepada semua benzers yang berkelapangan pada tarikh dan masa seperti di atas untuk turut serta menyertai "one day convoy" ke Temerloh.

Ini adalah acara santai dan anda BOLEH membawa famili anda bersama.

Dress Code : Kepada benzers yang masih mempunyai baju Mybenz digalakkan agar memakainya. Kepada yang belum ada baju yg berkait dengan Mercedes pun kita terima dan kepada yang tak ada langsung anda dkehendaki memakai baju batik....hehehee....(just joking)....any baju will do lah...no prob.

Acara:
1- Kita akan berkumpul di Petronas sebelum Toll Bentung. sebaiknya sampai jam 9.30am agar kita boleh sarapan ringan dahulu.

2. Taklimat ringkas sebelum start convoy..
Jam 10am kita akan bertolak dari Petronas hingga ke toll Temerloh.

3. Dari toll Temerloh kita akan ke kedai makan Ikan Patin.. (kedai makan mengadap Sg Temerloh). Kepada yang tak makan ikan patin jangan risau...ada juga makanan lain kat situ....

4. Lepas makan kita discuss apa plan selanjutnya spt makan durian or lepak santai (need input dari org Temerloh) sebelum kita convoy balik ke KL

SO, please add your name here (please copy and paste):

1. Sham Shamani
2. Wan Ahmad
3.
4.
5
6.

Thank you and see you soon!




Haiiii mcm xde respond jer.....?????


----------------
Wan Ahmad Wan Chik :lol
WhatApps 01111845439
4873


WDB1240232B684779

fazli9300
Posted on: 2014/8/28 12:52
Just popping in
Joined: 2013/9/30
From: Putrajaya
Posts: 16
Benz Model: W204
Message:
Re: One Day Programme: CONVOY TO TEMERLOH
Insyaallah Fazli9300 join sekali ler..

Quote:

damhanaw wrote:
Quote:

sham wrote:
MYBENZ One Day Convoy
Convoy Destination: Temerloh
Date : 6 September 2014
Meeting Point: PETRONAS (before Bentong Toll)
Convoy Time: 10AM

Dear Benzers,
Jemputan kepada semua benzers yang berkelapangan pada tarikh dan masa seperti di atas untuk turut serta menyertai "one day convoy" ke Temerloh.

Ini adalah acara santai dan anda BOLEH membawa famili anda bersama.

Dress Code : Kepada benzers yang masih mempunyai baju Mybenz digalakkan agar memakainya. Kepada yang belum ada baju yg berkait dengan Mercedes pun kita terima dan kepada yang tak ada langsung anda dkehendaki memakai baju batik....hehehee....(just joking)....any baju will do lah...no prob.

Acara:
1- Kita akan berkumpul di Petronas sebelum Toll Bentung. sebaiknya sampai jam 9.30am agar kita boleh sarapan ringan dahulu.

2. Taklimat ringkas sebelum start convoy..
Jam 10am kita akan bertolak dari Petronas hingga ke toll Temerloh.

3. Dari toll Temerloh kita akan ke kedai makan Ikan Patin.. (kedai makan mengadap Sg Temerloh). Kepada yang tak makan ikan patin jangan risau...ada juga makanan lain kat situ....

4. Lepas makan kita discuss apa plan selanjutnya spt makan durian or lepak santai (need input dari org Temerloh) sebelum kita convoy balik ke KL

SO, please add your name here (please copy and paste):

1. Sham Shamani
2. Wan Ahmad
3. Mohd Fazli
4.
5
6.

Thank you and see you soon!




Haiiii mcm xde respond jer.....?????


tanazri1978
Posted on: 2014/8/29 14:18
Home away from home
Joined: 2011/5/23
From: Puchong, Cyberjaya
Posts: 373
Benz Model: C250 CGI
Message:
Re: One Day Programme: CONVOY TO TEMERLOH
i won't be able to make it, but.... why set the meeting point at tol bentong? that means you would miss the chance to convoy along the karak highway from the start (tol gombak). karak highway is where the fun is, kan?
benz25
Posted on: 2014/8/29 16:33
Quite a regular
Joined: 2014/8/5
From: Sepang / Nilai
Posts: 45
Benz Model: W201 / 190E
Message:
Re: One Day Programme: CONVOY TO TEMERLOH
ramai respon kt Fb je nih..
xramai tgk forum lg.
(1) 2 »
Threaded | Newest First Previous Topic | Next Topic | Top

Register To Post