Welcome to mybenz | mysatisfaction !, Register here.. | Home | Directory | Events | Forum | Buy and Sell | Contact Us | Planet Mybenz  
Recent Forum Topics
Topic Replies/
Views
Last Post
W212 E-Classe Owners 75/16305 2020/1/10 9:15 exidus
TT Session in Penang 2018 10/3048 2020/1/3 12:41 rayray7279
Merry Christmas 0/198 2019/12/24 22:45 Golfer
Dynamic shock absorbers replacement 3/1568 2019/12/6 15:31 126208W
Flipkey replacement needed 0/400 2019/11/17 0:34 alvin488
How to activate Navi in W204 0/414 2019/11/14 16:42 MaN_MoRiNi
W211 aircond wshop 1/609 2019/11/5 19:16 JavaKajang
W124 E280 MP PArts and Maintenance 1/803 2019/10/18 17:35 ChrisG76
w210 SERVICE CENTER(CHEAP AND BEST) 1/984 2019/9/22 16:53 han
SRS LIGHT ON - 124 0/977 2019/9/10 16:05 skcsec
W210 half cut Front Bumper 0/623 2019/9/5 17:30 dudelouv
Hello guys 0/659 2019/8/30 11:03 mal
W202 C220 1996 auto 0/1061 2019/8/24 21:02 aridz1
GET TO KNOW : Our States Penghulu!! 84/20871 2019/8/23 16:42 Golfer
W212 windscreen replacement in JB 3/1737 2019/8/21 13:23 alexl
C200 W204 2011 Facelift - A personal review 260/46176 2019/8/14 5:50 enkil
1989 W124 300CE stalling while slowing down 1/1946 2019/7/21 12:27 rayray7279
190E 2.6 (Manual) 0/2201 2019/7/4 12:08 cossie_mozzie
Genuine Mercedes Benz E280 Masterpiece W124 (For Sale) 0/2785 2019/6/17 17:04 cossie_mozzie
Ideal engine transplant for 190E 2/2424 2019/6/14 9:56 cossie_mozzie
car idle and stall 5/1454 2019/6/11 22:48 Golfer
vibration on rev 1/2328 2019/5/15 21:00 Gan
Anyone knows what this button is? 3/3352 2019/5/15 18:42 Plinker
REPAIR MILEAGE METER - 124 MODEL 6/2583 2019/5/7 17:43 Plinker
Two Doors with or without tops Mercedes Members 214/42162 2019/4/11 14:55 126208W
Auxiliary fan brand recommendation 1/2497 2019/4/7 0:16 shiningstar
E300 HYBRID ( Blue tech) Diesel 0/2531 2019/3/26 22:44 SERVICOM
Groovy Sunshade Bulk Purchase 15/7960 2019/3/18 1:17 techjack
WHO R YOU? 334/53334 2019/3/4 14:01 benz-lover
Madeline 19/4871 2019/3/4 12:17 deezed
Kipas laju sedangkan temperature 80-95 0/2129 2019/2/26 15:54 adhary
Subwoofer W212 3/3948 2019/2/2 23:44 Mabel
Good Night... 165/25399 2019/1/12 0:51 Mabel
W211 Members 197/46413 2019/1/12 0:47 Mabel
Battery drain 3/3661 2019/1/12 0:46 Mabel
Rusty water 5/5349 2019/1/12 0:45 Mabel
W124 E220 Japan model engine misfirng and stalling 3/3825 2018/12/21 21:41 Mabel
What are the different classes in Mercedes Benz? 2/3650 2018/11/30 21:51 Mabel
GEAR BOX - W220 S280YEAR 2000 2/3688 2018/11/30 21:41 Mabel
Kereta bergegar dan menggigil bila idle atau slow 1/2980 2018/11/30 21:37 Mabel
Mabel 112/28185 2018/11/8 23:47 Mabel
Mabellina 59/35744 2018/11/8 23:42 Mabel
New member from Bandar Baru Uda JB 31/7796 2018/11/8 23:22 Mabel
Just being Malaysian 162/25970 2018/10/26 22:15 Mabel
Problem with My Rear Head Rest 1/3527 2018/10/26 22:09 Mabel
The 20,000 Club 2/4601 2018/10/12 22:57 Mabel
Extended warranty for hybrid battery 1/5449 2018/10/12 22:31 Mabel
Steering Box Leaking 3/5299 2018/10/12 22:30 Mabel
the 10,000 club 31/15817 2018/9/30 1:02 Mabel
W210 Members 362/85699 2018/9/30 0:45 Mabel
Login
Username:

Password:


Lost Password?

Register now!
Refine Search
Main Menu
Quick Access
Who's Online
29 user(s) are online (20 user(s) are browsing Forum)

Members: 0
Guests: 29

more...
Location and Benz Model
Please add your location and benz model by clicking on your "edit account" link . That way it will help other members to help you identifying your benz related problem or probably help locating nearest workshop for you .
Members vs Models
Vintage | A-Class | W123 | W124 | W126 | W140 | W201 | W202 | W203 | W210 | W211 | W220 | 
B-Class | M-Class | W204 | W221 | W212 | 2-Doors | R107 | R129 | R170 | R171 | R230
mybenz | mysatisfaction Forum Index
   Events & Gatherings or Teh Tarik Session
     One Day Programme: CONVOY TO TEMERLOH
Register To Post

Threaded | Newest First Previous Topic | Next Topic | Bottom
Poster Thread
sham
Posted on: 2014/8/25 20:55
Chief Designer
Joined: 2005/8/29
From: Bdr Tun Razak, Cheras
Posts: 7933
Benz Model: (1995) W202 C200
Message:
One Day Programme: CONVOY TO TEMERLOH
MYBENZ One Day Convoy
Convoy Destination: Temerloh
Date : 6 September 2014
Meeting Point: PETRONAS (before Bentong Toll)
Convoy Time: 10AM

Dear Benzers,
Jemputan kepada semua benzers yang berkelapangan pada tarikh dan masa seperti di atas untuk turut serta menyertai "one day convoy" ke Temerloh.

Ini adalah acara santai dan anda BOLEH membawa famili anda bersama.

Dress Code : Kepada benzers yang masih mempunyai baju Mybenz digalakkan agar memakainya. Kepada yang belum ada baju yg berkait dengan Mercedes pun kita terima dan kepada yang tak ada langsung anda dkehendaki memakai baju batik....hehehee....(just joking)....any baju will do lah...no prob.

Acara:
1- Kita akan berkumpul di Petronas sebelum Toll Bentung. sebaiknya sampai jam 9.30am agar kita boleh sarapan ringan dahulu.

2. Taklimat ringkas sebelum start convoy..
Jam 10am kita akan bertolak dari Petronas hingga ke toll Temerloh.

3. Dari toll Temerloh kita akan ke kedai makan Ikan Patin.. (kedai makan mengadap Sg Temerloh). Kepada yang tak makan ikan patin jangan risau...ada juga makanan lain kat situ....

4. Lepas makan kita discuss apa plan selanjutnya spt makan durian or lepak santai (need input dari org Temerloh) sebelum kita convoy balik ke KL

SO, please add your name here (please copy and paste):

1. Sham Shamani
2. Wan Ahmad
3.
4.
5
6.

Thank you and see you soon!


----------------
Membership ID: 165
www.shamani.com.my

damhanaw
Posted on: 2014/8/26 10:57
Penghulu
Joined: 2009/9/2
From: Setapak Kuala Lumpur
Posts: 696
Benz Model: 230e (a)
Message:
Re: One Day Programme: CONVOY TO TEMERLOH
One Day Programme: CONVOY TO TEMERLOH
MYBENZ One Day Convoy
Convoy Destination: Temerloh
Date : 6 September 2014
Meeting Point: PETRONAS (before Bentong Toll)
Convoy Time: 10AM

Dear Benzers,
Jemputan kepada semua benzers yang berkelapangan pada tarikh dan masa seperti di atas untuk turut serta menyertai "one day convoy" ke Temerloh.

Ini adalah acara santai dan anda BOLEH membawa famili anda bersama.

Dress Code : Kepada benzers yang masih mempunyai baju Mybenz digalakkan agar memakainya. Kepada yang belum ada baju yg berkait dengan Mercedes pun kita terima dan kepada yang tak ada langsung anda dkehendaki memakai baju batik....hehehee....(just joking)....any baju will do lah...no prob.

Acara:
1- Kita akan berkumpul di Petronas sebelum Toll Bentung. sebaiknya sampai jam 9.30am agar kita boleh sarapan ringan dahulu.

2. Taklimat ringkas sebelum start convoy..
Jam 10am kita akan bertolak dari Petronas hingga ke toll Temerloh.

3. Dari toll Temerloh kita akan ke kedai makan Ikan Patin.. (kedai makan mengadap Sg Temerloh). Kepada yang tak makan ikan patin jangan risau...ada juga makanan lain kat situ....

4. Lepas makan kita discuss apa plan selanjutnya spt makan durian or lepak santai (need input dari org Temerloh) sebelum kita convoy balik ke KL

SO, please add your name here (please copy and paste):

1. Sham Shamani
2. Wan Ahmad @ damhanaw @ tok wan
3.
4.
5
6.

Thank you and see you soon!

----------------
Membership ID: 165
www.shamani.com.my


----------------
Wan Ahmad Wan Chik :lol
WhatApps 01111845439
4873


WDB1240232B684779

raz
Posted on: 2014/8/26 13:16
Certified Benzitos
Joined: 2007/9/20
From: Royal Town Pahang.
Posts: 908
Benz Model: W124 E280
Message:
Re: One Day Programme: CONVOY TO TEMERLOH
Quote:

sham wrote:

...........
Acara:
1- Kita akan berkumpul di Petronas sebelum Toll Bentung. sebaiknya sampai jam 9.30am agar kita boleh sarapan ringan dahulu.



Eja 'Bentung' tu bior betol sket....kikikikiki

Anyways, have a nice journey guys


----------------
..........
2174

badrulh
Posted on: 2014/8/26 21:07
Penghulu
Joined: 2009/11/3
From: SEBERANG TAKIR KUALA TERENGGANU
Posts: 2175
Benz Model: W124 260E
Message:
Re: One Day Programme: CONVOY TO TEMERLOH
Quote:

raz wrote:
Quote:

Eja 'Bentung' tu bior betol sket....kikikikiki

Anyways, have a nice journey guys

Tu dia...org Kuantan dah bersuara..jom la join..tak kan wish kat kita org jer..
ps:kira aku sekali..nak join ni.


----------------
make peace not war
membership number:five 1 five 1

jeob
Posted on: 2014/8/27 12:28
Home away from home
Joined: 2008/5/25
From: GreenLane,Penang
Posts: 248
Benz Model: W123.230E
Message:
Re: One Day Programme: CONVOY TO TEMERLOH
enjoy yourself everyone


----------------

Regards,Jim

shamburke
Posted on: 2014/8/27 16:56
Promo Masta
Joined: 2011/4/27
From: USJ
Posts: 1091
Benz Model: W201, W210
Message:
Re: One Day Programme: CONVOY TO TEMERLOH
sorry...

got a wedding in temasek...


----------------

damhanaw
Posted on: 2014/8/28 10:36
Penghulu
Joined: 2009/9/2
From: Setapak Kuala Lumpur
Posts: 696
Benz Model: 230e (a)
Message:
Re: One Day Programme: CONVOY TO TEMERLOH
Quote:

sham wrote:
MYBENZ One Day Convoy
Convoy Destination: Temerloh
Date : 6 September 2014
Meeting Point: PETRONAS (before Bentong Toll)
Convoy Time: 10AM

Dear Benzers,
Jemputan kepada semua benzers yang berkelapangan pada tarikh dan masa seperti di atas untuk turut serta menyertai "one day convoy" ke Temerloh.

Ini adalah acara santai dan anda BOLEH membawa famili anda bersama.

Dress Code : Kepada benzers yang masih mempunyai baju Mybenz digalakkan agar memakainya. Kepada yang belum ada baju yg berkait dengan Mercedes pun kita terima dan kepada yang tak ada langsung anda dkehendaki memakai baju batik....hehehee....(just joking)....any baju will do lah...no prob.

Acara:
1- Kita akan berkumpul di Petronas sebelum Toll Bentung. sebaiknya sampai jam 9.30am agar kita boleh sarapan ringan dahulu.

2. Taklimat ringkas sebelum start convoy..
Jam 10am kita akan bertolak dari Petronas hingga ke toll Temerloh.

3. Dari toll Temerloh kita akan ke kedai makan Ikan Patin.. (kedai makan mengadap Sg Temerloh). Kepada yang tak makan ikan patin jangan risau...ada juga makanan lain kat situ....

4. Lepas makan kita discuss apa plan selanjutnya spt makan durian or lepak santai (need input dari org Temerloh) sebelum kita convoy balik ke KL

SO, please add your name here (please copy and paste):

1. Sham Shamani
2. Wan Ahmad
3.
4.
5
6.

Thank you and see you soon!




Haiiii mcm xde respond jer.....?????


----------------
Wan Ahmad Wan Chik :lol
WhatApps 01111845439
4873


WDB1240232B684779

fazli9300
Posted on: 2014/8/28 12:52
Just popping in
Joined: 2013/9/30
From: Putrajaya
Posts: 16
Benz Model: W204
Message:
Re: One Day Programme: CONVOY TO TEMERLOH
Insyaallah Fazli9300 join sekali ler..

Quote:

damhanaw wrote:
Quote:

sham wrote:
MYBENZ One Day Convoy
Convoy Destination: Temerloh
Date : 6 September 2014
Meeting Point: PETRONAS (before Bentong Toll)
Convoy Time: 10AM

Dear Benzers,
Jemputan kepada semua benzers yang berkelapangan pada tarikh dan masa seperti di atas untuk turut serta menyertai "one day convoy" ke Temerloh.

Ini adalah acara santai dan anda BOLEH membawa famili anda bersama.

Dress Code : Kepada benzers yang masih mempunyai baju Mybenz digalakkan agar memakainya. Kepada yang belum ada baju yg berkait dengan Mercedes pun kita terima dan kepada yang tak ada langsung anda dkehendaki memakai baju batik....hehehee....(just joking)....any baju will do lah...no prob.

Acara:
1- Kita akan berkumpul di Petronas sebelum Toll Bentung. sebaiknya sampai jam 9.30am agar kita boleh sarapan ringan dahulu.

2. Taklimat ringkas sebelum start convoy..
Jam 10am kita akan bertolak dari Petronas hingga ke toll Temerloh.

3. Dari toll Temerloh kita akan ke kedai makan Ikan Patin.. (kedai makan mengadap Sg Temerloh). Kepada yang tak makan ikan patin jangan risau...ada juga makanan lain kat situ....

4. Lepas makan kita discuss apa plan selanjutnya spt makan durian or lepak santai (need input dari org Temerloh) sebelum kita convoy balik ke KL

SO, please add your name here (please copy and paste):

1. Sham Shamani
2. Wan Ahmad
3. Mohd Fazli
4.
5
6.

Thank you and see you soon!




Haiiii mcm xde respond jer.....?????


tanazri1978
Posted on: 2014/8/29 14:18
Home away from home
Joined: 2011/5/23
From: Puchong, Cyberjaya
Posts: 373
Benz Model: C250 CGI
Message:
Re: One Day Programme: CONVOY TO TEMERLOH
i won't be able to make it, but.... why set the meeting point at tol bentong? that means you would miss the chance to convoy along the karak highway from the start (tol gombak). karak highway is where the fun is, kan?
benz25
Posted on: 2014/8/29 16:33
Quite a regular
Joined: 2014/8/5
From: Sepang / Nilai
Posts: 45
Benz Model: W201 / 190E
Message:
Re: One Day Programme: CONVOY TO TEMERLOH
ramai respon kt Fb je nih..
xramai tgk forum lg.
(1) 2 »
Threaded | Newest First Previous Topic | Next Topic | Top

Register To Post