Welcome to mybenz | mysatisfaction !, Register here.. | Home | Directory | Events | Forum | Buy and Sell | Contact Us | Planet Mybenz  
Recent Forum Topics
Topic Replies/
Views
Last Post
Towbar for W124 saloon - to give away 0/56 2021/1/13 11:50 pongee
Happy New Year My fellow Benzerz 0/322 2020/12/31 13:23 Golfer
W220 Suspension Conversion Kit 0/1174 2020/11/29 22:36 Praba
Tangki air wiper 0/1149 2020/11/3 12:46 sawa
RECOMMENDED ATF BRAND/GRADE FOR E200 W211 3/1556 2020/10/31 8:29 RS-W124
Revive MYBENZ 4/1610 2020/10/31 8:25 RS-W124
WHO R YOU? 337/58202 2020/10/21 10:57 Golfer
updated tire price list 218/109979 2020/8/22 18:24 lgxrkz
Hello guys 1/1913 2020/7/29 15:01 sjchoo
C250 Aircond leak 6/939 2020/7/29 14:52 sjchoo
GET TO KNOW : Our States Penghulu!! 86/24803 2020/7/7 12:12 Golfer
TT session 2020 in Penang 4/3957 2020/6/19 23:01 Golfer
W124 E280 MP PArts and Maintenance 2/1866 2020/6/13 8:28 raz
Mercedes Mechanics, AC Man, Wireman, Tireshop 21/12545 2020/5/20 12:32 timyap
1989 W124 300CE stalling while slowing down 2/3953 2020/5/20 12:16 timyap
W212 E-Classe Owners 76/20315 2020/4/9 22:17 dushendra
W220 S280 facelift 0/1618 2020/4/9 22:10 dushendra
W245 B170 Transmission Visit Workshop error 0/2458 2020/4/1 21:42 Brother
Repair Lamella Sunroof W245 B170 0/1446 2020/4/1 19:44 Brother
TT Session in Penang 2018 12/5260 2020/2/28 23:06 Golfer
Banner Battery 2/3598 2020/2/28 23:04 Golfer
Black stain on saddle brown nappa seats 0/2055 2020/1/30 21:54 Rey
Merry Christmas 0/3243 2019/12/24 22:45 Golfer
Dynamic shock absorbers replacement 3/3389 2019/12/6 15:31 126208W
Flipkey replacement needed 0/1602 2019/11/17 0:34 alvin488
How to activate Navi in W204 0/1612 2019/11/14 16:42 MaN_MoRiNi
W211 aircond wshop 1/2138 2019/11/5 19:16 JavaKajang
w210 SERVICE CENTER(CHEAP AND BEST) 1/2165 2019/9/22 16:53 han
SRS LIGHT ON - 124 0/3167 2019/9/10 16:05 skcsec
W210 half cut Front Bumper 0/2043 2019/9/5 17:30 dudelouv
W202 C220 1996 auto 0/2921 2019/8/24 21:02 aridz1
W212 windscreen replacement in JB 3/3515 2019/8/21 13:23 alexl
C200 W204 2011 Facelift - A personal review 260/49874 2019/8/14 5:50 enkil
190E 2.6 (Manual) 0/3841 2019/7/4 12:08 cossie_mozzie
Genuine Mercedes Benz E280 Masterpiece W124 (SOLD) 0/4853 2019/6/17 17:04 cossie_mozzie
Ideal engine transplant for 190E 2/3576 2019/6/14 9:56 cossie_mozzie
car idle and stall 5/2886 2019/6/11 22:48 Golfer
vibration on rev 1/3601 2019/5/15 21:00 Gan
Anyone knows what this button is? 3/4793 2019/5/15 18:42 Plinker
REPAIR MILEAGE METER - 124 MODEL 6/4020 2019/5/7 17:43 Plinker
Two Doors with or without tops Mercedes Members 214/46110 2019/4/11 14:55 126208W
Auxiliary fan brand recommendation 1/3764 2019/4/7 0:16 shiningstar
E300 HYBRID ( Blue tech) Diesel 0/3740 2019/3/26 22:44 SERVICOM
Groovy Sunshade Bulk Purchase 15/10780 2019/3/18 1:17 techjack
Madeline 19/7139 2019/3/4 12:17 deezed
Kipas laju sedangkan temperature 80-95 0/3497 2019/2/26 15:54 adhary
Subwoofer W212 3/6393 2019/2/2 23:44 Mabel
Good Night... 165/28872 2019/1/12 0:51 Mabel
W211 Members 197/50592 2019/1/12 0:47 Mabel
Battery drain 3/4916 2019/1/12 0:46 Mabel
Login
Username:

Password:


Lost Password?

Register now!
Refine Search
Main Menu
Quick Access
Who's Online
43 user(s) are online (37 user(s) are browsing Forum)

Members: 0
Guests: 43

more...
Location and Benz Model
Please add your location and benz model by clicking on your "edit account" link . That way it will help other members to help you identifying your benz related problem or probably help locating nearest workshop for you .
Members vs Models
Vintage | A-Class | W123 | W124 | W126 | W140 | W201 | W202 | W203 | W210 | W211 | W220 | 
B-Class | M-Class | W204 | W221 | W212 | 2-Doors | R107 | R129 | R170 | R171 | R230
mybenz | mysatisfaction Forum Index
   Events & Gatherings or Teh Tarik Session
     MYBENZ Bowling Day
Register To Post

| Newest First Previous Topic | Next Topic | Bottom
Poster Thread
sham
Posted on: 2011/12/2 11:56
Chief Designer
Joined: 2005/8/29
From: Bdr Tun Razak, Cheras
Posts: 7933
Benz Model: (1995) W202 C200
Message:
MYBENZ Bowling Day
Dear Members,
Bagi menghidupkan semula acara MYBENZ di tahun baru ini,
MYBENZ akan mengadakan pertandingan bowling sesama ahli pada:

Date : 28 January 2012
Time: 2pm
Venue: Alamanda Putrajaya

* Semua yang ingin mengambil bahagian sila masukkan nama anda di list nama yang disediakan.

* Pemilihan peserta kumpulan akan dibuat secara undi berserta warna kumpulan.

* Jika ada diantara kita yang berminat untuk sponsor piala, goodies, hamper, etc boleh menghubungi Tok Penghulu KL kita.

* Yg tak nak main tapi nak datang support pun kita alu-alukan juga.


YES! Please add my name:
1. shamburke (alamanda)
2. damhanaw (megamall)
3. enkil
4. elhefe (megamall)
5. MercedesC (alamanda)
6. sham (alamanda)
7. deekay5244 (alamanda)
8. ismaia (alamanda)
9.
10.
11.

cheers


----------------
Membership ID: 165
www.shamani.com.my

damhanaw
Posted on: 2011/12/3 8:50
Penghulu
Joined: 2009/9/2
From: Setapak Kuala Lumpur
Posts: 696
Benz Model: 230e (a)
Message:
Re: MYBENZ Bowling Day
Ai sepi ajer pasal bowling ni?


----------------
Wan Ahmad Wan Chik :lol
WhatApps 01111845439
4873


WDB1240232B684779

elhefe
Posted on: 2011/12/3 9:29
Home away from home
Joined: 2011/7/17
From: VALENCIA, SUNGAI BULOH, TTDI
Posts: 370
Benz Model: C200 W204 FL
Message:
Re: MYBENZ Bowling Day
taknak bukak ke family members ke?


----------------
'02 Kenari EZ 1.0
'04 Kenari EZ 1.0, Civic 2.0
'05 Kenari EZ 1.0, Civic 2.0, Optra 1.6
'07 Kenari EZ 1.0, Civic 2.0, Optra 1.6, Altis 1.8G
'11 Civic 2.0, Camry 2.0G, Mercedes C200
'12 Civic 2.0, Mercedes C200, Mazda 5

damhanaw
Posted on: 2011/12/3 17:35
Penghulu
Joined: 2009/9/2
From: Setapak Kuala Lumpur
Posts: 696
Benz Model: 230e (a)
Message:
Re: MYBENZ Bowling Day
Sori sememangnya kita buat bowling ni mcm family day dan dialu2kan family member tuk turut serta dlm game ini.



Quote:

elhefe wrote:
taknak bukak ke family members ke?


----------------
Wan Ahmad Wan Chik :lol
WhatApps 01111845439
4873


WDB1240232B684779

shamburke
Posted on: 2011/12/3 20:39
Promo Masta
Joined: 2011/4/27
From: USJ
Posts: 1091
Benz Model: W201, W210
Message:
Re: MYBENZ Bowling Day
MYBENZ Bowling Day
Dear Members,
Bagi menghidupkan semula acara MYBENZ di tahun baru ini,
MYBENZ akan mengadakan pertandingan bowling sesama ahli pada:

Date : 28 January 2012
Time: 2pm
Venue: Alamanda Putrajaya

* Semua yang ingin mengambil bahagian sila masukkan nama anda di list nama yang disediakan.

* Pemilihan peserta kumpulan akan dibuat secara undi berserta warna kumpulan.

* Jika ada diantara kita yang berminat untuk sponsor piala, goodies, hamper, etc boleh menghubungi Tok Penghulu KL kita.

* Yg tak nak main tapi nak datang support pun kita alu-alukan juga.


YES! Please add my name:
1. shamburke and wife - so kira 2 orang ler tuuuu (alamanda)
2. damhanaw (megamall)
3. enkil
4. elhefe (megamall)
5. MercedesC (alamanda)
6. sham (alamanda)
7. deekay5244 (alamanda)
8. ismaia (alamanda)
9.
10.
11.

cheers


----------------

wan_one
Posted on: 2011/12/5 12:23
Certified Benzitos
Joined: 2010/12/22
From:
Posts: 58
Benz Model: W202
Message:
Re: MYBENZ Bowling Day
by sham on 2011/12/2 11:56:20

Dear Members,
Bagi menghidupkan semula acara MYBENZ di tahun baru ini,
MYBENZ akan mengadakan pertandingan bowling sesama ahli pada:

Date : 28 January 2012
Time: 2pm
Venue: Alamanda Putrajaya

* Semua yang ingin mengambil bahagian sila masukkan nama anda di list nama yang disediakan.

* Pemilihan peserta kumpulan akan dibuat secara undi berserta warna kumpulan.

* Jika ada diantara kita yang berminat untuk sponsor piala, goodies, hamper, etc boleh menghubungi Tok Penghulu KL kita.

* Yg tak nak main tapi nak datang support pun kita alu-alukan juga.


YES! Please add my name:
1. shamburke (alamanda)
2. damhanaw (megamall)
3. enkil
4. elhefe (megamall)
5. MercedesC (alamanda)
6. sham (alamanda)
7. deekay5244 (alamanda)
8. ismaia (alamanda)
9. wan_one (mana2 pun sama jauh jer dari klang.)
10.
11.

cheers
sham
Posted on: 2011/12/5 16:24
Chief Designer
Joined: 2005/8/29
From: Bdr Tun Razak, Cheras
Posts: 7933
Benz Model: (1995) W202 C200
Message:
Re: MYBENZ Bowling Day
Dear Members,
Bagi menghidupkan semula acara MYBENZ di tahun baru ini,
MYBENZ akan mengadakan pertandingan bowling sesama ahli pada:

Date : 28 January 2012
Time: 2pm
Venue: Alamanda Putrajaya

* Semua yang ingin mengambil bahagian sila masukkan nama anda di list nama yang disediakan.

* Pemilihan peserta kumpulan akan dibuat secara undi berserta warna kumpulan.

* Jika ada diantara kita yang berminat untuk sponsor piala, goodies, hamper, etc boleh menghubungi Tok Penghulu KL kita.

* Yg tak nak main tapi nak datang support pun kita alu-alukan juga.

* Bayaran penuh perlu dibuat kepada Penghulu KL (Wan Ahmad) 2 minggu sebelum tarikh pertandingan. Wang tidak akan dikembalikan sekiranya peserta tidak dapat hadir di saat2 akhir.


YES! Please add my name:
1. shamburke (alamanda)
2. damhanaw (megamall)
3. enkil
4. elhefe (megamall)
5. MercedesC (alamanda)
6. sham (alamanda)
7. deekay5244 (alamanda)
8. ismaia (alamanda)
9. wan_one (mana2 pun sama jauh jer dari klang.)
10.
11.

Atas permintaan, saya masukkan kategori wanita untuk Bowling Tournament MYBENZ ni sekiranya ada pasangan yang berminat.

Women category (spouse, daughter, fiancee, girlfriend)
1.
2.
3.
4.
5.
6.


cheers

Welcome any of you to become our bowling tournament committee.

Current Committee
1- Wan Ahmad
2- Sham
3- Shamburke
4- Ameer


----------------
Membership ID: 165
www.shamani.com.my

merzvin
Posted on: 2011/12/6 21:57
Just can't stay away
Joined: 2010/2/9
From: Miri/Bintulu Sarawak
Posts: 83
Benz Model: w203 and w140
Message:
Re: MYBENZ Bowling Day
count me in!
merzvin
Posted on: 2011/12/6 22:01
Just can't stay away
Joined: 2010/2/9
From: Miri/Bintulu Sarawak
Posts: 83
Benz Model: w203 and w140
Message:
Re: MYBENZ Bowling Day
i think you should reschedule it to a sunday?
shamburke
Posted on: 2011/12/7 7:51
Promo Masta
Joined: 2011/4/27
From: USJ
Posts: 1091
Benz Model: W201, W210
Message:
Re: MYBENZ Bowling Day
Re: MYBENZ Bowling Day
Dear Members,
Bagi menghidupkan semula acara MYBENZ di tahun baru ini,
MYBENZ akan mengadakan pertandingan bowling sesama ahli pada:

Date : 28 January 2012
Time: 2pm
Venue: Alamanda Putrajaya

* Semua yang ingin mengambil bahagian sila masukkan nama anda di list nama yang disediakan.

* Pemilihan peserta kumpulan akan dibuat secara undi berserta warna kumpulan.

* Jika ada diantara kita yang berminat untuk sponsor piala, goodies, hamper, etc boleh menghubungi Tok Penghulu KL kita.

* Yg tak nak main tapi nak datang support pun kita alu-alukan juga.

* Bayaran penuh perlu dibuat kepada Penghulu KL (Wan Ahmad) 2 minggu sebelum tarikh pertandingan. Wang tidak akan dikembalikan sekiranya peserta tidak dapat hadir di saat2 akhir.


YES! Please add my name:
1. shamburke (alamanda)
2. damhanaw (megamall)
3. enkil
4. elhefe (megamall)
5. MercedesC (alamanda)
6. sham (alamanda)
7. deekay5244 (alamanda)
8. ismaia (alamanda)
9. wan_one (mana2 pun sama jauh jer dari klang.)
10. mervin
11.

Atas permintaan, saya masukkan kategori wanita untuk Bowling Tournament MYBENZ ni sekiranya ada pasangan yang berminat.

Women category (spouse, daughter, fiancee, girlfriend)
1. shamburke's partner!!??
2.
3.
4.
5.
6.


cheers

Welcome any of you to become our bowling tournament committee.

Current Committee
1- Wan Ahmad
2- Sham
3- Shamburke
4- Ameer


----------------

(1) 2 3 4 ... 15 »
| Newest First Previous Topic | Next Topic | Top

Register To Post