Welcome to mybenz | mysatisfaction !, Register here.. | Home | Directory | Events | Forum | Buy and Sell | Contact Us | Planet Mybenz  
Recent Forum Topics
Topic Replies/
Views
Last Post
Towbar for W124 saloon - to give away 0/56 2021/1/13 11:50 pongee
Happy New Year My fellow Benzerz 0/322 2020/12/31 13:23 Golfer
W220 Suspension Conversion Kit 0/1173 2020/11/29 22:36 Praba
Tangki air wiper 0/1148 2020/11/3 12:46 sawa
RECOMMENDED ATF BRAND/GRADE FOR E200 W211 3/1556 2020/10/31 8:29 RS-W124
Revive MYBENZ 4/1610 2020/10/31 8:25 RS-W124
WHO R YOU? 337/58199 2020/10/21 10:57 Golfer
updated tire price list 218/109978 2020/8/22 18:24 lgxrkz
Hello guys 1/1912 2020/7/29 15:01 sjchoo
C250 Aircond leak 6/939 2020/7/29 14:52 sjchoo
GET TO KNOW : Our States Penghulu!! 86/24803 2020/7/7 12:12 Golfer
TT session 2020 in Penang 4/3957 2020/6/19 23:01 Golfer
W124 E280 MP PArts and Maintenance 2/1866 2020/6/13 8:28 raz
Mercedes Mechanics, AC Man, Wireman, Tireshop 21/12545 2020/5/20 12:32 timyap
1989 W124 300CE stalling while slowing down 2/3953 2020/5/20 12:16 timyap
W212 E-Classe Owners 76/20315 2020/4/9 22:17 dushendra
W220 S280 facelift 0/1618 2020/4/9 22:10 dushendra
W245 B170 Transmission Visit Workshop error 0/2457 2020/4/1 21:42 Brother
Repair Lamella Sunroof W245 B170 0/1446 2020/4/1 19:44 Brother
TT Session in Penang 2018 12/5260 2020/2/28 23:06 Golfer
Banner Battery 2/3598 2020/2/28 23:04 Golfer
Black stain on saddle brown nappa seats 0/2055 2020/1/30 21:54 Rey
Merry Christmas 0/3242 2019/12/24 22:45 Golfer
Dynamic shock absorbers replacement 3/3389 2019/12/6 15:31 126208W
Flipkey replacement needed 0/1602 2019/11/17 0:34 alvin488
How to activate Navi in W204 0/1612 2019/11/14 16:42 MaN_MoRiNi
W211 aircond wshop 1/2138 2019/11/5 19:16 JavaKajang
w210 SERVICE CENTER(CHEAP AND BEST) 1/2165 2019/9/22 16:53 han
SRS LIGHT ON - 124 0/3166 2019/9/10 16:05 skcsec
W210 half cut Front Bumper 0/2043 2019/9/5 17:30 dudelouv
W202 C220 1996 auto 0/2921 2019/8/24 21:02 aridz1
W212 windscreen replacement in JB 3/3515 2019/8/21 13:23 alexl
C200 W204 2011 Facelift - A personal review 260/49874 2019/8/14 5:50 enkil
190E 2.6 (Manual) 0/3841 2019/7/4 12:08 cossie_mozzie
Genuine Mercedes Benz E280 Masterpiece W124 (SOLD) 0/4853 2019/6/17 17:04 cossie_mozzie
Ideal engine transplant for 190E 2/3576 2019/6/14 9:56 cossie_mozzie
car idle and stall 5/2886 2019/6/11 22:48 Golfer
vibration on rev 1/3601 2019/5/15 21:00 Gan
Anyone knows what this button is? 3/4793 2019/5/15 18:42 Plinker
REPAIR MILEAGE METER - 124 MODEL 6/4020 2019/5/7 17:43 Plinker
Two Doors with or without tops Mercedes Members 214/46109 2019/4/11 14:55 126208W
Auxiliary fan brand recommendation 1/3764 2019/4/7 0:16 shiningstar
E300 HYBRID ( Blue tech) Diesel 0/3740 2019/3/26 22:44 SERVICOM
Groovy Sunshade Bulk Purchase 15/10779 2019/3/18 1:17 techjack
Madeline 19/7139 2019/3/4 12:17 deezed
Kipas laju sedangkan temperature 80-95 0/3497 2019/2/26 15:54 adhary
Subwoofer W212 3/6393 2019/2/2 23:44 Mabel
Good Night... 165/28872 2019/1/12 0:51 Mabel
W211 Members 197/50592 2019/1/12 0:47 Mabel
Battery drain 3/4916 2019/1/12 0:46 Mabel
Login
Username:

Password:


Lost Password?

Register now!
Refine Search
Main Menu
Quick Access
Who's Online
50 user(s) are online (35 user(s) are browsing Forum)

Members: 0
Guests: 50

more...
Location and Benz Model
Please add your location and benz model by clicking on your "edit account" link . That way it will help other members to help you identifying your benz related problem or probably help locating nearest workshop for you .
Members vs Models
Vintage | A-Class | W123 | W124 | W126 | W140 | W201 | W202 | W203 | W210 | W211 | W220 | 
B-Class | M-Class | W204 | W221 | W212 | 2-Doors | R107 | R129 | R170 | R171 | R230
mybenz | mysatisfaction Forum Index
   General talks about Benz
     Jangan beli kereta ni, buang duit je...
Register To Post

Threaded | Newest First Previous Topic | Next Topic | Bottom
Poster Thread
Hafiz799
Posted on: 2011/5/8 3:46
Just can't stay away
Joined: 2010/11/29
From: Ipoh
Posts: 105
Benz Model: W202 C43 AMG (R)
Message:
Jangan beli kereta ni, buang duit je...
Salam sejahtera, tumpang tanya kepada Guru2, otai2, sifu2....
kenapa sering sampai di telinga saya, memperkatakan bahawa membeli kerata Mercedes W210 dari apa jua variasi menyebabkan masalah yang berpanjangan dan mendatangkan masalah kepada pemiliknya? Walhal di dalam MyBenz sendiri mempunyai bilangan pemilik paling ramai menggunakan khidmat Mercedes W210... Pelik bukan? terdapat "sesuatu ikan di situ"....

TQ...


----------------
Doraemon... tolong la saya...

Jangan jadi seperti nobita, sering meminta-minta,
tapi jadilah seperti Doraemon yang selalu memberi...

Schenker
Posted on: 2011/5/8 5:17
Penghulu
Joined: 2010/2/6
From: Johore Baru / Kulaifornia
Posts: 6220
Benz Model: W126 300SE C124
Message:
Re: Jangan beli kereta ni, buang duit je...
Bro

I wouldnt know about W210 but I need to know, where did you hear this ? Are they W210 owners ?

The reason is that the perception of majority of Malaysian is like that.... I have heard this a lot Dont buy Citroens ,Dont Buy BMW , Dont buy Mercedes and every other continental car around. They always told me , expensive to maintain, a lot of problem, spare part expensive or hard to get......Believe me! None of it was true, I have only used continental cars and I have never faced any of the mentioned problems by them.

Breakdownss are bound to happen, let it be any car new or old , Japanese or continental.

So for W210, lets wait for our members who used or who are still using these models to comment, I personally doubt these is any prolonging problem with this model. It is one of the very sort after models at the moment


----------------

Fo shizzle ma nizzle!
Schenk a.k.a Kunjisutra, President Of Kunjistan

sanusi
Posted on: 2011/5/8 14:16
Quite a regular
Joined: 2010/11/21
From:
Posts: 45
Benz Model: r170, e200, ce230
Message:
Re: Jangan beli kereta ni, buang duit je...
orang yang tidak memahami tidak akan faham.

kereta ni simple, ada yang boleh dibeli ada yang tak boleh beli.

kereta jepun pun bukannya jimat sangat, look at other japanese makes other than toyota and honda, depreciation pun bukan sikit.

kereta continental yang ok, merc sahaja. you look at volvo, renault, audi etc even including bmw, ghege jatuh like anything.

but even dengan merc pun ada model yang lebih stable in value compared to others. and even some model do apreciate, look at sl and slk .

so, before giving such a atatement. menuntutlah ilmu dari mereka yang lebih arif.
Jai
Posted on: 2011/5/8 15:18
Penghulu
Joined: 2007/12/30
From: Kuantan
Posts: 327
Benz Model: W124 230E
Message:
Re: Jangan beli kereta ni, buang duit je...
Salam,
Bro,jika kita berkemampuan untuk membeli,maka belilah kerana kita berhak memilikinya dengan hasil titik peluh kita,jangan dengar kata-kata mereka ini,tiada masalah jika kita menjaganya dengan baik.Good luck


----------------
"Ada problem dengan fuel divider,jangan risau"

ciantau
Posted on: 2011/5/8 15:48
Quite a regular
Joined: 2011/4/9
From: kayu ara, damansara
Posts: 54
Benz Model: xde kete
Message:
Re: Jangan beli kereta ni, buang duit je...
Quote:

Hafiz799 wrote:
Salam sejahtera, tumpang tanya kepada Guru2, otai2, sifu2....
kenapa sering sampai di telinga saya, memperkatakan bahawa membeli kerata Mercedes W210 dari apa jua variasi menyebabkan masalah yang berpanjangan dan mendatangkan masalah kepada pemiliknya? Walhal di dalam MyBenz sendiri mempunyai bilangan pemilik paling ramai menggunakan khidmat Mercedes W210... Pelik bukan? terdapat "sesuatu ikan di situ"....

TQ...



suruh dorang cipta satu kenderaan yang tanpa ada masalah langsung .... even baby yang belum lahirpun dah ada masalah :)
Hafiz799
Posted on: 2011/5/8 15:51
Just can't stay away
Joined: 2010/11/29
From: Ipoh
Posts: 105
Benz Model: W202 C43 AMG (R)
Message:
Re: Jangan beli kereta ni, buang duit je...
Quote:

Schenker wrote:
Bro

I wouldnt know about W210 but I need to know, where did you hear this ? Are they W210 owners ?

The reason is that the perception of majority of Malaysian is like that.... I have heard this a lot Dont buy Citroens ,Dont Buy BMW , Dont buy Mercedes and every other continental car around. They always told me , expensive to maintain, a lot of problem, spare part expensive or hard to get......Believe me! None of it was true, I have only used continental cars and I have never faced any of the mentioned problems by them.

Breakdownss are bound to happen, let it be any car new or old , Japanese or continental.

So for W210, lets wait for our members who used or who are still using these models to comment, I personally doubt these is any prolonging problem with this model. It is one of the very sort after models at the moment


ALL of them only talk but they are not the owner of W210... maybe i'm the future owner of it...
BTW i love to hear the sound of 6cyl of w126, can make me fall asleep if i hear it for more than 5 minutes...
TQ


----------------
Doraemon... tolong la saya...

Jangan jadi seperti nobita, sering meminta-minta,
tapi jadilah seperti Doraemon yang selalu memberi...

Hafiz799
Posted on: 2011/5/8 15:56
Just can't stay away
Joined: 2010/11/29
From: Ipoh
Posts: 105
Benz Model: W202 C43 AMG (R)
Message:
Re: Jangan beli kereta ni, buang duit je...
Quote:

sanusi wrote:
orang yang tidak memahami tidak akan faham.

kereta ni simple, ada yang boleh dibeli ada yang tak boleh beli.

kereta jepun pun bukannya jimat sangat, look at other japanese makes other than toyota and honda, depreciation pun bukan sikit.

kereta continental yang ok, merc sahaja. you look at volvo, renault, audi etc even including bmw, ghege jatuh like anything.

but even dengan merc pun ada model yang lebih stable in value compared to others. and even some model do apreciate, look at sl and slk .

so, before giving such a atatement. menuntutlah ilmu dari mereka yang lebih arif.


oh begitu... faham bang... terima kasih,,,,


----------------
Doraemon... tolong la saya...

Jangan jadi seperti nobita, sering meminta-minta,
tapi jadilah seperti Doraemon yang selalu memberi...

Hafiz799
Posted on: 2011/5/8 15:59
Just can't stay away
Joined: 2010/11/29
From: Ipoh
Posts: 105
Benz Model: W202 C43 AMG (R)
Message:
Re: Jangan beli kereta ni, buang duit je...
Quote:

Jai wrote:
Salam,
Bro,jika kita berkemampuan untuk membeli,maka belilah kerana kita berhak memilikinya dengan hasil titik peluh kita,jangan dengar kata-kata mereka ini,tiada masalah jika kita menjaganya dengan baik.Good luck


Terima kasih bang Jai...

Nak potong kayu, nak potong kayu...


----------------
Doraemon... tolong la saya...

Jangan jadi seperti nobita, sering meminta-minta,
tapi jadilah seperti Doraemon yang selalu memberi...

NCH8777
Posted on: 2011/5/8 16:06
Quite a regular
Joined: 2010/5/12
From: Seremban
Posts: 53
Benz Model: W210/W124
Message:
Re: Jangan beli kereta ni, buang duit je...
Bro, kete 2nd hand klu beli mesti ada masalah klu dapat yg teruk tapi kena pandai check.Ajak lah sapa2 yg pandai utk check kete tu. Saya ade beli W210 2nd hand tapi so far xde problem semua ok je cuma satu je water Temp naik sampai 90C, saya tukar thermostat(70C) kautim, temp paling tinggi pun 80++C.
Hafiz799
Posted on: 2011/5/8 16:16
Just can't stay away
Joined: 2010/11/29
From: Ipoh
Posts: 105
Benz Model: W202 C43 AMG (R)
Message:
Re: Jangan beli kereta ni, buang duit je...
Quote:

NCH8777 wrote:
Bro, kete 2nd hand klu beli mesti ada masalah klu dapat yg teruk tapi kena pandai check.Ajak lah sapa2 yg pandai utk check kete tu. Saya ade beli W210 2nd hand tapi so far xde problem semua ok je cuma satu je water Temp naik sampai 90C, saya tukar thermostat(70C) kautim, temp paling tinggi pun 80++C.


erm btol2... dapat lagi satu idea... terima kasih bang...


----------------
Doraemon... tolong la saya...

Jangan jadi seperti nobita, sering meminta-minta,
tapi jadilah seperti Doraemon yang selalu memberi...

(1) 2 3 4 5 »
Threaded | Newest First Previous Topic | Next Topic | Top

Register To Post